vrijdag 16 oktober 2009

Samenwerking Artesis-ADEK (Antwerpen-Paramaribo)

Beste,

als vervolg op de stedenband die bestond tussen Antwerpen en Paramaribo zal Artesis (Hogeschool Antwerpen) de samenwerking verder zetten met de Universiteit van Suriname, in de eerste plaats de faculteit FTeW.

Vanuit Artesis wordt de samenwerking ondersteund met drie opleidingen: de masteropleiding Stedenbouw en Ruimtelijke Planning, de masteropleiding Architectuur, de masteropleiding Monumentenzorg. Drie vakgebieden die ook in Suriname, meer bepaald Paramaribo, zeer interessant zijn.
De samenwerking is in de eerste plaats gericht op de universiteit, maar daarnaast hopen we deze samenwerking ook te kunnen uitbreiden met projectpartners i.f.v. de opdracht of het project. Deze partners kunnen zowel publieke als private partners zijn, zodat er een breed gedragen project ontstaat.
Niet enkel via onderzoeken, maar ook via presentaties of workshops hopen we iets te kunnen bijdragen voor de universiteit en voor Paramaribo.

Onder andere via deze blog brengen we jullie graag op de hoogte van de nieuwtjes.
Voor meer info kan u ook steeds contact opnemen met dhr. Martinus.

Een volgend bericht zal spoedig volgen.

Bram.
projectcoördinator Paramaribo-Antwerpen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat er een band bestaat tussen Antwerpen en Paramaribo kan men niet ontkennen. Het is goed te lezen dat er veel gedaan wordt in het kader van ontwikkelingssamenwerking en uitwisseling van studentenstages.Maar ik vraag mij af of de Surinaamse regering wel oren naar heeft om naar de adviezen van Antwerpse studenten te luisteren en zoveel als mogelijk op te volgen.