woensdag 26 mei 2010

Ik vrees de toekomst...

Naar alle waarschijnlijkheid heeft Bouterse de verkiezingen gewonnen.


Ik schaam me dood om Surinamer te zijn.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ok.....
Je hebt gestemd hoop ik?
Als je gestemd hebt hoef je er niet voor te schamen.
a 40% van de mensen die niet gestemd heeft moeten zich juist gaan schamen. JIJ dus niet.
want je hebt gestemd.

Mick

Daphne zei

Ik mocht niet stemmen, want ik zit in Nederland voor mijn studie.

Anoniem zei

Ik krijg sterk de indruk dat de uitslag van de verkiezingen te maken heeft met het feit dat het onderwijsniveau structureel aan het dalen is (o.a.jaarlijkse stakingen van de middelbare scholen)en dat het overgrote deel van het kader niet in Suriname zit maar in het buitenland. Er is de afgelopen jaren geen echte leider opgestaan die daadkracht en integriteit heeft getoond. De "achterblijvers" zijn genoodzaakt te kiezen uit de "boevenbende".

Daphne zei

Venetiaan is wel integer. Hij heeft niet van Suriname gestolen.

En wat is "daadkracht"? Doen waarin je zin hebt al heeft het desastreuze gevolgen voor een ieder (modus operandi van Bouterse en Wijdenbosch) of moeilijke, onpopulaire beslissingen nemen met "longterm benefits"?

Anoniem zei

Ik snap heel goed wat jij bedoelt. Venetiaan heeft tot op zekere hoogte voor economische stabiliteit gezorgd in Suriname. Voorzover wij weten is hij niet corrupt en de projecten die gedurende zijn periode zijn gerealiseerd of nog lopen, zijn op langetermijn positief voor de ontwikkeling van het land. Maar ik mis een goede opvolging van zijn beleid. Hij heeft ook de kans gehad om Bouterse voor het gerecht te slepen toen hij president was, maar hij heeft dit nagelaten of misschien was dat geen prioritet geweest. De gevolgen zien wij nu: een met moord en drugsgerelateerde persoon die graag president wilt worden en op democratische wijze is gekozen. Tja is dit goed voor de ontwikkeling voor Suriname? De tijd zal het leren. Misschien zal in de Bouterse-tijdperk een leider opstaan waarvoor het volk niet hoeft te schamen.

Daphne zei

Het is voor mij ook een raadsel waarom het zo lang heeft geduurd om er een rechtzaak van te maken, maar ik vermoed dat bedreigingen van Bouterse een rol hebben gespeeld.

Maar het idee van "one leader who will unite and inspire us" is zeer naief. Er moet niet slechts 1 persoon zijn die de domme massa kan "charmeren", maar bekwame en integere mensen in elke machtspositie van ons land...but that's a tall order en ik vrees dus nooit haalbaar in een land waar drugsdealers opgehemeld worden en waar de NDP aanhang meent dat Bouterse te vergelijken is met Mandela.

Daphne zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

De herdenking van de 8decembermoorden gaat in Suriname bijna geruisloos voorbij. Dat is al een teken dat er iets niet klopt. Wilt het volk niet aan deze traumatische ervaring worden herinnerd of is er iets anders aan de hand? Ik zie het (moreel) verval overal in Suriname; prostitutie viert hoogtij, aantal verkeersdoden loopt jaarlijks steeds op, men zorgt niet goed voor de oude van dagen, gezondheidszorg is niet voor een ieder toegankelijk, de jaarlijkse stakingen van het middelbaar onderwijs, corrupte douaniers,etc. Het zijn ook kleine dingen zoals een mooie auto boven onderhoud van de eigen woning, mannen met een aantal buitenvrouwen, kinderen die opgroeien zonder vader, een gouden ketting/tand boven een goed boek, etc.

Anoniem zei

Ben er voor 3 weken geweest. Het land is in mijn ogen vooruit gegaan, veel economische aktiviteiten en een verbeterde infra structeur. Maar ik maakt me wel zorgen....

Mick