vrijdag 13 augustus 2010

Waarom Wesje?

Gisteravond waren Anil Ramdas en de "cabaratier" Stephen “Wesje“ Westmaas te gast bij NCRV's 'On Air'.



Wesje is een "intellectual lightweight" vergeleken met de heer Ramdas. Waarschijnlijk dachten de Nederlandse televisie makers dat ook Surinaamse cabaratiers over het talent beschikken om met een scherpe blik de Surinaamse samenleving te kunnen ontleden en interpreteren. Maar Wesje is slechts een gekke bekken trekker. Met zijn zielige poging om politically correct te blijven (waarschijnlijk om zijn "fans" goed te houden) maakte hij zichzelf en de Surinaamse bevolking belachelijk. Heel laf probeerde hij de keuze van Bouterse goed te spreken. Gelukkig was de heer Ramdas aanwezig. Hij is echt een van de weinige die wat zinnigs te zeggen heeft.

Over gekke bekken trekkers gesproken...Quintis Risty beschikt over dezelfde geringe intellectuele capaciteiten als onze Wesje. In een radio interview na de verkiezingen heeft hij dit zelf impliciet bevestigd:


7 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik dacht dat deze blog over de bouwkunde in Suriname ging.

Is het mogelijk om Adobe huizen te bouwen in Suriname ?
Bestaat dit al in Suriname (Compressed Earth Blocks).
bvd voor de reactie.
Claudia

Sergio zei

ey is dit een blog over bouwkunst of over je eigen politieke voorkeur?

ik heb er genoeg van.
als je weer eens inhoudelijk blogt zal ik misschien kijken

aju

Anoniem zei

Ik geloof het wel.....
Want straks mag je misschien niet meer over je eigen politieke voorkeur praten....NU KAN HET NOG.

Mick

Daphne zei

De "neutrale" houding van de reageerders spreekt boekdelen...

Ik ben met bloggen begonnen omdat er gigantsche hiaten waren (en zijn), wat betreft kennis over de geschiedenis en tevens actuele gebeurtenissen van architectuur binnen Suriname, onder de bouwkunde studenten.

Dit was mijn manier om een steentje bij te dragen.

De huidige situatie in Suriname is zeer teleurstellend en deprimerend. Ik heb alle recht om mij te verzetten tegen de gang van zaken!

Al die jaren dat ik mijn blog in leven hield heeft geen van jullie ooit een reaktie geplaatst, nooit iets "inhoudelijks" bijgedragen, maar nu dat ik mijn "politieke kleur beken", vindt u dat u het recht heeft om mij op het matje te roepen!

Ik heb genoeg van uw vermomde ondersteuning van die crimineel die nu president wil spelen...

Sergio Dias zei

wat een kinderachtige reactie.
ik ben architectuur student in nederland opgegroeid in suriname en heb jouw blog afgelopen jaar ontdekt en vind het heel goed...

ik wil je alleen laten weten en erop wijzen dat het wel inhoudelijk moet blijven..
Natuurlijk ben je zelf vrij te kiezen welke richting je opgaat..

het is alleen jammer want je was heel goed bezig in mijn ogen en deze rand zaken verpesten je "look"

doe met de kritiek wat je wil

Daphne zei

Maar de politieke situatie in Suriname heeft een direkt effect op de architectuur.

Het "bebouwde landschap" is een resultaat van het ontbreken van een stedenbouwkundig visie en dee armoede dat vooral resulteerde uit de criminele handelingen van Bouterse uit de jaren 80.

De McMansions van de nouveau riche (lees drugsdealers), het feit dat Albina van een dorpje met de bijnaam "Petit Jolie" is veranderd tot een boeven bende, het feit dat die prachtige woonhuizen uit de jaren 60 (bijv. Johannes Mungra straat) opgekocht worden door "handelaren" en afgebroken of omgebouwd worden tot de zoveelste winkel/supermarkt, enz.

Braamspunt is bezig te verdwijnen omdat Bouterse geld verdient door zand te verwijderen en te verkopen...

Bouterse heeft de universiteit gesloten en daarna is het nooit meer tot hetzelfde niveau geklommen.

Bouterse had onze grondwet geschrapt (toevallig was het tijdens zijn inauguratie precies 30 jaar geleden dat hij dat deed...oh, sweet irony) en toen hij uiteindelijk in 1987 aftrad liet hij een inferieure grondwet samenstellen en men was geforceerd het te accepteren.

Het weinige dat wij hadden aan cultuur is in de jaren 80 uitgeroeid...ik denk dat armoede een grotere rol heeft gespeeld, dan de opkomst van VHS, in het doodbloeden van de bioscopen. Nu is Star een casino. Kanspelen/dobbelen werd legaal tijdens de Wijdenbosch (marionette van Bouterse before he went rouge) regering...een perfecte manier om geld binnen te brengen (die hij dan snel weer aanzichzelf opmaakte) en tegelijkertijd wit te wassen.

Mijn politieke kleur...ik heb nooit propaganda gemaakt voor een partij...als u mijn blog heeft gelezen moet dat ook duidelijk zijn. Ik wil niet dat mijn land weer met de grond gelijk wordt gemaakt. Ik wil niet gerepresenteerd worden door zo'n door en door slecht mens.

Het verbaast mij dat men zo'n schouder-ophalende houding heeft tegenover deze kwestie. Moet ik gewoon posts zetten alsof er helemaal niets aan de hand is? "Bouterse zal Presidentieel Paleis Pimpen"? Alsof het business as usual is?

Zelfs de "kleine" aspecten van Bouterse's persoonlijkheid schrikt men niet af...dat hij zichzelf met Ghandi en Mandela vergelijkt, dat hij openlijk mensen bedreigt tijdens zijn speeches, dat hij racistische uitlatingen maakt ("die blanken"), dat hij niet consequent is maar met de wind meegaat zolang het hem goed uitkomt, dat zijn "spirituele begeleider" een kwakzalver is met weinig respect voor ander mans religie, enz. Hoe is dat toch mogelijk?

De situatie is zelfs triester dan ik had gedacht, want de mensen die zich verzetten zijn in de minderheid.

Anoniem zei

Ik wil mijn waardering uitspreken over deze site dat voornamelijk gaat over Bouwkunde in Suriname en gerelateerde zaken hieromtrent. De website is heel informatief en voldoet inderdaad aan een behoefte van de doelgroepen(de ADEK bouwkunde studenten en iedereen die geinteresseerd is in de surinaamse bouwwereld). Ik weet niet of het thema "Politiek" hieronder valt. Wordt deze site beheerd door 1 persoon of uit een team van verschillende personen? En is dit een officiele website vanuit ADEK/Bouwkunde? Misschien kan er een topic "Politiek" worden bijgevoegd waarbij het hoofdthema niet ondergesneeuwd raakt.
Dit is maar een voorstel.

Lisa