woensdag 14 mei 2008

Balkenende op AdeK

Photobucket
Gistermiddag verzorgde de Minister-President van Nederland, Mr. Dr. Jan Peter Balkenende, een inleiding getiteld 'Met zelfvertrouwen werken aan de toekomst' in het IGSR-Staatsolie gebouw.

Hieronder volgt de beschrijving van de inleiding uit het AdeK persbericht:

Hij gaat in op het thema globalisatie en de uitdagingen die daarmee samenhangen op economisch en ecologisch gebied. Hij gaat verder in op de overeenkomsten tussen Suriname en Nederland en hoe beide landen zich zullen moeten instellen op de ingrijpende veranderingen als gevolg van de stormachtige opkomst van China en India en de opwarming van de aarde. Balkenende geeft in zijn inleiding aan dat Suriname en Nederland een belangrijke rol kunnen spelen in de internationale zoektocht naar een duurzamere energievoorziening.
Photobucket
De eerste vraag werd gesteld door FTeW student Victoria Naipal. Zij wou weten of Nederland studiemogelijkheden zal bieden aan Surinaamse studenten die willen specialiseren in klimaatsverandering.

Photobucket
Minister Edwin Wolf van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) maakte deel uit van het publiek.

Photobucket
Drs. Allan Li Fo Sjoe, waarnemend voorzitter van het universiteitsbestuur.

Photobucket
V.l.n.r. - Minister Wolf, Minister-President Balkenende, drs. Li Fo Sjoe, Minister Gregory Rusland en dr. Jerrel Pawiroredjo.

Photobucket
Ali neemt de photo-op iets te serieus.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Geen opmerkingen: