dinsdag 3 juni 2008

Feestelijke heropening hoofdkantoor Volksgezondheid (de Ware Tijd - 03/06/2008)

Photobucket

Paramaribo - Het hoofdkantoor van het ministerie van Volksgezondheid wordt vandaag na ongeveer 22 maanden feestelijk heropend.

Dit gebouw dateert van 1760 en maakt deel uit van de binnenstad van Paramaribo die is opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, de VN-organisatie voor internationale samenwerking inzake opvoeding, wetenschap en cultuur. Volgens Cliff Brathwaite, hoofd Voorlichting en Public Relations van het ministerie, verkeerde het kantoor in zeer deplorabele staat. “Door het slechte onderhoud was het hout aangevreten door termieten. Het gebouw stond bijna op instorten.”

De houten wanden op de afdelingen zijn gemoderniseerd en vervangen door glaswerk. Er zijn twee grote trappenhuizen, aan de oost-en westzijde, bijgekomen. “Wat heel belangrijk is, is dat de disciplines die wat met elkaar te doen hebben, nu bij elkaar zijn gebracht. Voor de rest zijn de werknemers ook dichterbij elkaar en het geheel oogt vriendelijker.” Volgens de hoofdvoorlichter zal ook de zolder die de afgelopen jaren nooit is gebruikt, nu als grote vergaderzaal dienen. De renovatie is betaald uit de Nederlandse verdragsmiddelen. Het lukte de Ware Tijd niet om de totale kosten te achterhalen. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door de aannemer Soekroella.

- Erna Aviankoi

Geen opmerkingen: