maandag 22 september 2008

Eerste Bouw- en Woonbeurs afgeblazen (de Ware Tijd - 19/09/08)

Paramaribo - De geplande Bouw- en Woonbeurs, die gisteren zou starten in Ons Erf, is afgelast. Oorzaak is het niet nakomen van afspraken.

Ook de technische realisatie bleek onmogelijk. “De mensen die belast waren om de stands te bouwen, waren tot en met woensdagmiddag nog niet klaar,” zegt George Orie van de Bouw- en Woonkrant aan de Ware Tijd. “En de afspraak was dat die stands twee dagen vóór de opening al in orde moesten zijn, waardoor de deelnemers alle tijd hadden om die in te richten”. Het zou de eerste beurs zijn waar aanbieders van producten en diensten in de bouw- en woonsector, rechtstreeks in contact zouden kunnen treden met (potentiële) klanten.

Het besluit om de zaak af te blazen is in samenspraak met de deelnemers genomen, waarbij Pasen volgend jaar nu als tentatieve periode is geprikt. Zesendertig deelnemers, waaronder bedrijven en NGO’, hadden zich opgegeven. De organisator meldt ook dat drie bedrijven het presteerden om op woensdagmiddag aan te geven alsnog te willen meedoen aan de beurs, ondanks dat die niet doorgaat. Waarom de planning zo ver vooruit is geschoven, schrijft Orie toe aan de twee andere grote beurzen die over twee maanden door de Kamer van Koophandel en Fabrieken worden georganiseerd. Daarna volgt ook de kerstperiode. “Niet gunstig om een beurs te organiseren, Pasen lijkt geschikter, want dan is het wat rustiger. Alleen de AVD is er nog in die periode”.

Een ander doel dat de Bouw- en Woonbeurs van 2008 wil bereiken, is dat exposanten met een zo breed mogelijk aanbod van innovatieve producten en diensten op de proppen komen, die voor de trendy wooncultuur van toepassing kunnen zijn. Het gaat in deze om architectenbureaus, woninginrichters, hoveniers, nuts-, installatie- en bouwbedrijven, banken, verzekeringsmaatschappijen en fabrikanten die producten en diensten rechtstreeks aan de eindgebruiker kunnen bieden.

- Martin Redjodikromo

Geen opmerkingen: