zaterdag 19 april 2008

Feestelijke opening kantoor woningstichting Sekrepatu (de Ware Tijd - 19/04/08)

Photobucket

Paramaribo - Feestelijk vond gistermorgen de opening plaats van het kantoor van de woningstichting Sekrepatu.

De bouwwerkzaamheden startten in 2006 aan de Laurastraat, op hetzelfde complex als haar eerste project genaamd Sekrepatu Dyari. Voor de woonstichting is huisvesting meer dan een dak boven het hoofd. Om dit doel te bereiken heeft de stichting niet alleen grond, maar ook een goed onderkomen nodig vanwaaruit zij op een efficiënte en klantvriendelijke wijze haar diensten kan aanbieden.

Om de woningnood te lenigen moeten er veel woningen worden gebouwd. De stichting concentreert zich vooral op het bouwen van huurwoningen, omdat grote groepen personen, naast de kosten voor levensonderhoud, de aflossing van huurkoop of een hypotheek en het periodieke onderhoud niet kunnen opbrengen. Genoemd worden de jeugdige starters op de woningmarkt, mensen met een structureel laag inkomen en seniore burgers.

Uit onderzoek van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) in 2001, blijkt dat in de kuststrook ongeveer 40 procent van de bewoners van bewoonde panden geen eigenaar zijn van de woning. Naast Sekrepatu Dyari zijn er ook woningen opgezet op Sekrepatu Kontren aan de Kwattaweg. Momenteel wonen er 55 gezinnen op dit wooncomplex.

Vorige maand is een aanvang gemaakt met de bouw van de tweede fase. De oplevering moet in de eerste helft van 2009 een feit zijn. Aan de Kaffiludinstraat zijn ongeveer 52 woningen in aanbouw. De oplevering vindt in de eerste helft van 2009 plaats. Ook aan de Tout Lui Faut- en de Wilhelminaweg worden momenteel voorbereidingen getroffen voor de bouw van 230 woningen. Bij de realisatie van woningbouwprojecten houdt de stichting rekening met de omgeving, leefbaarheid, veiligheid, kindvriendelijkheid en sociale controle. De stichting is op 1 augustus 2000 opgericht. Financieel wordt zij ondersteund door de zusterorganisatie in Amsterdam, de stichting Brasa.

Geen opmerkingen: