woensdag 9 april 2008

Nieuw boek over Surinaamse bouwkunst en architectuur

Van KIT Publishers:

Bouwkunst in Suriname

M. Bakker | O. Klooster, van der

Langverwachte publicatie over architectuur in Suriname. Van de beroemde houten kathedraal tot de Nederlandse ambassade. Van villa’s aan de Anton Dragtenweg tot woningprojecten in de volkswijken. Van oude plantages tot spoorlijnen en bruggen. Kortom, een compleet en prachtig boek voor iedereen die van Suriname houdt, of die beroepsmatig geïnteresseerd is in bouwkunde in de tropen.
Michel Bakker is architectuurhistoricus en onder andere gespecialiseerd in religieuze bouwkunst, waaronder de houten zendingskerkjes op de (voormalige) missieposten en waterbouwkundige werken. Olga van der Klooster is architectuurhistoricus en onder andere gespecialiseerd in bouwwerken van Openbare Werken op de Nederlandse Antillen, Aruba en Suriname.
Van Surinaamse zijde is meegewerkt aan het boek door alle bekende architectenbureaus van Suriname. Het is een samenwerkingsproject met de Stichting Gebouwd Surinaams Erfgoed.

ISBN 9789068325317 | Paperback | 260 p. | 2008 | € 39.50 | Dutch

6 opmerkingen:

Kavita zei

Hai,

Ik denk dat ik het boek ga aanschaffen...ik wil mij nl verdiepen in de Surinaamse architectuur voor mijn scriptie.

Met vriendelijke groeten,
Kavita

Unknown zei

hoi kavita,

En heb je wat aan het boek gehad?
Ik ben ook erg geinteresseerd in het boek, alleen vind het een beetje duur.. gebruik jij je boek nog?

Met vriendelijke groet,

Sanne

Kavita zei

Hai Sanne,

Ik heb nog nooit eerder zo'm dure boek gekocht,maar omdat ik het nodig had voor het schrijven van m'n scriptie heb ik het toch gedaan. Het is het geld waard. Heel veel foto's(wat het boek ook duurder maakt) en informatief ook.

Unknown zei

oh leuk!
waar gaat je scriptie over?
Ik ben ook bezig met het restaureren van een pand in Suriname! heb het boek ook inmiddels aangeschaft, erg informatief ja! verblijf jij in suriname? Ik ga er binnenkort namelijk heen voor mijn onderzoek!

regina zei

Het is 10 euro goedkoper dan bij bol.com, zelfs 2e hands is het bij bol.com duurder

Regina zei

Hoi allen,

Na 33jr heb ik Suriname bezocht en ik heb genoten van de architectuur.
Ik zou het zo jammer vinden als de historische gebouwen zouden verdwijnen, want zij geven de geschiedenis van Suriname weer.
Als ik ooit een huis zou willen bouwen in Suriname, dan zou het eentje worden naar de koloniale stijl. Ik heb uren gelopen door de stad om het tot mij te nemen.