donderdag 31 juli 2008

Studenten NHAA presenteren Scale to fit (de Ware Tijd - 31/07/2008)

Paramaribo - Studenten van de Nola Hatterman Art Academy laten hun dessins in vormgeving en architectuur zien in de expositie Scale to fit. Op 5 augustus is op het complex van de school te zien wat de studenten de afgelopen zes weken hebben geleerd van Sander Moerman en Nienke Sybrandy, docenten van de Gerrit Rietveld Academy.

De studenten hebben door middel van ‘freestyle’ printing dessins ontworpen. De dessins ontstonden vanuit een observatie naar natuurlijke vormen en een zelfontworpen plant die hun karakter weergeeft. De dessins representeren de student en dienen tevens als bekleding voor het ‘Nola Hatterman atelierpaviljoen’. Het ontwerpen van het paviljoen dient als onderzoek voor een toekomstige atelierruimte en expositieruimte verbonden aan de Nola Hatterman Art Academy. De studenten kregen de opdracht te onderzoeken hoe optimaal gebruik te maken van locatie, ruimte en vorm.

Het fictieve paviljoen zal worden geplaatst in de tuin van de Nola Hatterman Art Academy. Door gebruik van deze locatie dient het paviljoen tevens als 'magneet' voor de Nola Hatterman Art Academy en kan het instituut zich meer profileren als kunstbroedplaats voor Suriname. Alle ontwerpen en studies zullen tijdens de expositie worden getoond in de Nola Hatterman Art Academy, Fort Zeelandia complex.

Geen opmerkingen: