donderdag 10 juli 2008

Trottoirs en parkeerplaatsen binnenstad krijgen grote beurt (de Ware Tijd - 19/06/08)

Paramaribo - Ruim 9000 vierkante meters aan trottoirs en parkeerplaatsen in de binnenstad krijgen nieuwe tegels en/of straatstenen. De opdrachtgever is de Wegenautoriteit Suriname.

Twee aannemers voeren de werkzaamheden uit die momenteel gaande zijn aan de Malebatrumstraat. Volgens Umesh Anroedh, voorman van een van de aannemingsbedrijven, moeten de werkzaamheden binnen zes maanden zijn uitgevoerd. Het werk is twee weken geleden gestart. “Nu zijn we aan het werk in de Malebatrumstraat, daarna volgen de Henck Arronstraat en de Tourtonnelaan. Veel burgers die de krant sprak zijn enthousiast over deze ontwikkeling. Veel burgers, maar ook toeristen klagen al jaren over de slechte staat waarin de trottoirs in de binnenstad verkeren.

Alma Abisoina, parkeerwachter in de Malebatrumstraat, zegt dat de vraag naar betere trottoirs al zeven jaar geleden werd gesteld. Hij is verheugd dat er eindelijk “iets’ wordt gedaan. Vooral de vele rioolputten zonder deksel zijn voor veel burgers een doorn in het oog. Abisoina: “In de Maagdenstraat zit er een enorm diepe put in het trottoir. Dit probleem is opgelost door een stok in de kuil te steken. Het is gewoon levensgevaarlijk. Dus het stemt me tevreden dat er eindelijk iets aan de erbarmelijke staat van onze trottoirs wordt gedaan.” Enkele hoofdstraten, waaronder de Maagden- Jodenbree- en Steenbakkerijstraat zullen in een groot ontwateringsproject van het ministerie van Openbare Werken worden aangepakt. Deze straten zullen helemaal worden heringericht, waarbij ook bomen zullen worden geplant. Het project moet later dit jaar aanvangen.

Terwijl de trottoirs een nieuwe betegeling krijgen, worden parkeerplaatsen afgebakend met posten en ander materiaal. Toch zijn er burgers die klagen over de werkzaamheden. “Ons harde werk wordt niet altijd in dank afgenomen. Mensen die hinder ondervinden van het werk, roepen ons wel iets toe”, klaagt Anroedh.

- Coralie Decoene

Geen opmerkingen: