maandag 14 juli 2008

Zanjabil Ali best Academic Student 2008 (de Ware Tijd - 14/07/08)

Paramaribo - “De universiteit heeft de grootste concentratie aan intelligentie in Suriname. Uit deze concentratie moeten vooral beleidsmakers putten.”

Dit statement maakte Zanjabil Ali, de nieuwbakken Best Academic Student 2008 vrijdagavond in het University Guesthouse aan de Leysweg tijdens een spreek contest. Het thema voor de avond was, ‘40 jaar AdeKUS, de plaats van de universiteit in onze natie als vooraanstaand wetenschappelijk onderzoeksinstituut’. De activiteit is georganiseerd in het kader van het 40-jarig bestaan van de Anton de Kom universiteit van Suriname.

De tweede plaats werd veroverd door Mahindra Jokil, derde werd Angala Ramdjielal, terwijl op de vierde en vijfde plaats respectievelijk Samoor Wongosoredjo en Sosja Pinas zijn geëindigd. In zijn maidenspeech gaf Ali het belang aan van de participatie van de universiteit aan het nemen van besluiten door beleidsmakers. Hij benadrukte dat de universiteit als een planbureau moet fungeren bij het opstellen van het Meerjaren Ontwikkelingsprogramma (MOP). Dit gebeurt volgens Ali helaas niet. Als winnaar kreeg hij mee naar huis de wisseltrofee, een eigendomstrofee, een laptop en een boeket.

“Wij studenten worden ons steeds beter bewust van de plaats die wij behoren in te nemen in onze samenleving”, zegt Nashreen Ilahibaks, voorzitter van de commissie die het contest heeft georganiseerd. “Met dit contest proberen wij de betekenis van de universiteit aan te geven en te benadrukken binnen de samenleving. Velen zien de universiteit als een plek waar je alleen komt om te studeren. Maar het is veel meer”, aldus Ilahibaks.

Gedurende zes weken hebben de tien deelnemers spreek- en presentatietechnieken geleerd van Harry Mungra. Voorts hebben zij verschillende bezoeken gebracht aan onderzoeksinstituten.

-
Lesda Pelswijk

Geen opmerkingen: