vrijdag 15 augustus 2008

Hoofdgebouw RGD moet tegen de vlakte (de Ware Tijd - 15/08/08)

Paramaribo - “Het moet tegen de vlakte”, zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Hij doelt daarmee op het gebouw waarin het hoofdkwartier van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is gevestigd. Er zijn verbouwingsplannen voor dit pand.

Het RGD-hoofdkwartier op de hoek van de Johan Adolf Pengelstraat en de Limesgracht voldoet niet meer aan de eisen. “Renoveren zou meer geld kosten, dus is het de beste oplossing dat het houten gebouw tegen de vlakte gaat en een nieuwe daar verrijst”, zegt minister Waterberg. Hij weet niet voor welk bedrag het nieuwe hoofdkwartier is begroot.

De bouwgelden komen uit eigen besparingen van de stichting RGD, terwijl het ministerie van Volksgezondheid ook in zijn buidel zal tasten. Een nieuw onderkomen is een dringende noodzaak; het enige dat de bouwplannen nog tegenhoudt is dat er nog geen voorlopig onderkomen is gevonden. De bewindsman heeft begrepen dat het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg een deel van de diensten van het RGD-hoofdkantoor kan accommoderen, maar voor de resterende diensten is nog geen geschikte locatie gevonden.


- Lorenzo Irion

Geen opmerkingen: