woensdag 13 augustus 2008

Samenwerkingsverband moet AdeKUS versterken (de Ware Tijd - 13/08/08)

Paramaribo - Verbetering van de kwaliteit en de productie van het water is het doel van een nieuw samenwerkingsverband tussen de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS), andere universiteiten op de Antillen en in Nederland en het bedrijfsleven.

Deze nieuwe kennisuitwisseling moet daarnaast de positie van de universiteit versterken.

Door de samenwerking krijgen ook de studenten en docenten meer mogelijkheden. Zo kunnen studenten uit Suriname stage lopen of een afstudeerproject doen in één van de partnerlanden. Ook Nederlandse studenten kunnen naar Suriname komen om ervaring op te doen. Docenten krijgen door deze nieuwe ontwikkeling de kans om trainingen te volgen in één van de partnerlanden. “Het geeft ook onze onderzoekers de mogelijkheid om te promoveren”, aldus Riad Nurmohamed, docent en richtingscoördinator van de studie infrastructuur.

Allan Li Foe Sjoe, de voorzitter van het universiteitsbestuur, heeft gistermorgen het samenwerkingscontract namens de universiteit getekend.

Volgens de voorzitter is dit een uniek samenwerkingsverband, omdat niet alleen met universiteiten wordt samengewerkt maar ook met bedrijven. De samenwerking is voornamelijk bedoeld voor de studierichtingen Milieuwetenschappen, Infrastructuur en Delfstofproductie van de Faculteit der Technologische Wetenschappen van de AdeKUS. De faculteit verzorgt verschillende bachelor-vakken op het gebied van hydrologie, watervoorziening en zuivering. Ook doet zij onderzoek op het gebied van water. De universiteit hoopt met deze samenwerking meer te kunnen betekenen voor het Caribisch Gebied. Zij denkt door deze samenwerking een grotere bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de kennisinfrastructuur.

De AdeKUS is een samenwerkingsverband aangegaan met de Technische Universiteit Delft in Nederland, de Universiteit Nederlandse Antillen, Caribbean Water Technology Research Institute, Vereniging van Waterbedrijven in Nederland en de Surinaamse Waterleiding Maarschappij.

-
Georgina van Dijk
Dus de samenwerking is alleen op gebied van water onderzoek? Ik denk niet dat wij een nieuwe docent voor CM3 kunnen verwachten...

Geen opmerkingen: