vrijdag 15 augustus 2008

Renovatie onroerend goed bisdom in volle gang (de Ware Tijd - 15/08/08)

Paramaribo - De renovatie van het onroerend goed van het rooms-katholiek bisdom is in volle gang. Het pand naast het kantoor van monseigneur Wilhelmus de Bekker aan de Henck Arronstraat, heeft niet lang terug een fikse renovatiebeurt ondergaan en zal deze maand nog worden verhuurd aan een organisatie.

De huurgelden zullen volgens Rob Goedhart, vertegenwoordiger Onroerend Goed Bisdom, gebruikt worden voor het onderhoud voor de monumentale gebouwen van het bisdom. Momenteel wordt het pand op de hoek van de Wulfingh- en de Henck Arronstraat in een nieuw jasje gestoken. Reeds jaren worden de panden bewoond door verschillende gezinnen. Ook in het hoekgebouw waar de renovatie in volle gang is, huisden twee gezinnen die het pand met tegenzin verlieten. “We zijn niet mensonterend, maar we zijn bezig onze kostbare monumentale gebouwen te renoveren.

De panden waren bezig in elkaar te storten,” zegt Goedhart. Er wordt ernaar gestreefd dit hoekgebouw eind februari volgend jaar af te hebben. Daarna zal er direct een aanvang gemaakt worden met de renovatie van het Pastoraatgebouw aan de Wulfinghstraat. In dat gedeelte zitten nog drie gezinnen, die ook al meerdere malen een brief van de afdeling Onroerend Goed Bisdom hebben gehad om te verhuizen. “Op den duur zie je het aankomen dat de renovatie moet worden gepleegd. Er komt een moment waarop dit moet ophouden. De gebouwen zijn te kostbaar”, benadrukt Goedhart.

- Lia Tjong Akiet

Geen opmerkingen: